Bekleyin

Ayvalık'ta Doğa Festivali Heyecanı


Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası öncülüğünde düzenlenen 2. Ayvalık Doğa Festivali başlıyor. Bu yıl “Akkızlı Günler” temasıyla 11-14 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin programında yeme içme meraklılarını mutlu edecek çok sayıda aktivite de bulunuyor.


Ayvalık Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Melih Çakırca festivalin programıyla ilgili çeşitli bilgiler verdi. Çakırca’nın aktardığına göre Ayvalık ve Ege lezzetlerinin tadına bakmak isteyenleri çok keyifli bir dört gün bekliyor.

11 Nisan günü saat 10.30’da ‘Aşıklar Köprüsü’ mevkiinden ilçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’na doğru gerçekleşecek kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festivalin ilk gününde Leyla Gastronomi Tadım Noktası tarafından Yöresel Lezzetler Farklı Dokunuşlar isimli etkinlik gerçekleştirilecek.

Festivalin ikinci gününde Atölye Delice tarafından düzenlenen Soğuk Sıkım Sabun Yapımı atölyesi, saat 15.30’da Tadım Atölyesi’nde de Otlu Balıklı Mücver sunumu yapılacak.

Festivalin üçüncü gününde ise Macaron Konağı’nda Akkızlı Sıcak Ot ve Lorlu Arapsaçlı Sandviç yapımına ilişkin bir tadım atölyesi çalışması olacak.

Etkinlikler festivalin son gününde de devam edecek. Cunda Adası’nın lezzet duraklarından olan Sayfiye Restaurant’ta meze tadım etkinliğimizin yanı sıra yine Cunda Adası’nda zeytinyağlı yöresel ot yemekleri yarışması yapılacak.

Son olarak Dr. Ender Saraçoğlu’nun sağlıklı seslenme söyleşisi ile festival sona erecek.

Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca yaptığı açıklamada, geleneksel hale getirmeye çalıştıkları festival ile hem Ayvalık’ın tanıtımına katkı vermeyi hem de festivale gelen yerli ve yabancı konukların ilçe esnafından yapacakları alışverişler neticesinde ilçe ekonomisine canlılık kazandırmayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.



TÜRKİYE'NİN HER YERİNE İHTİYACINIZA UYGUN KİRALIK ÇADIRLAR - ÜRÜN VE HİZMETLER HAKKINDA DETAYLI BİLGİ ALMAK İÇİN BİZE ULAŞIN 0536 716 52 68 info@uyguncadirkiralama.com